Canterbury Christ Church University
Canterbury Christ Church University Transforms Student Lounge into a Modern, Collaborative Space with Enhanced Acoustics and Versatile Facilities.
  • Client: Canterbury Christ Church University
  • Architect: HMY Architecture
  • Contractor: WW Martin, KRS Interiors
Image of ceiling installed by KRS Interiors

Canterbury Christ Church University decided to refurbish an existing student lounge to contemporise the space and create a fresh, modern and comfortable environment that would elevate the overall student experience.

The plans for the new vibrant hub, which also houses the Student Union, included a variety of offices, meeting rooms, and social areas to enable students to deliver a range of activities, events, and services on campus. It also includes a games zone, communal kitchen, lounge area and event spaces to foster collaboration and socialisation.

Main contractors WW Martin and architects HMY Architecture required a ceiling solution that would be striking and stimulating, but that would also provide high-performing acoustic qualities to ensure the environment remained comfortable for students.

Interior image of Canterbury Christ Church University

Related Projects

Bennett Memorial Diocesan School

A new 2 storey teaching block to provide a range of general and ICT teaching spaces

The Sittingbourne School

A new 3 storey teaching classroom block and a 2 storey extension

Hundred of Hoo Academy

New building, built using a steel frame system has been delivered within the grounds of the Hundred of Hoo Academy.